Recent spraken wij met enkele ondernemers in Overijssel over de uitdagingen waar zij als MKB-ondernemer voor staan. De afgelopen jaren zijn ze enorm gegroeid en is er volop werk aan de winkel. Het gaat eigenlijk enorm goed en toch kraakt het hier en daar in de organisatie. Er is een tekort aan goed opgeleide arbeidskrachten, de aanwas vanuit het onderwijs laat te wensen over, alsmede de kwaliteit van instroom. Daarnaast ligt de uitdaging in het verhogen van de productiviteit van de organisatie en daarmee de effectiviteit en efficiency. Hoe continue te verbeteren en te innoveren terwijl de meeste collega’s continue in de uitvoering zitten, om klant opdrachten binnen de gestelde scope, tijd en geld op te leveren.

Wij hebben nog prachtige nieuwe producen op de plank liggen, waarvan wij weten dat de markt er behoefte aan heeft, echter het ontbreekt ons de tijd om de laatste hand aan deze producten te leggen en deze naar de markt te brengen.

Mooi dat Lerend Nederland hier een bijdrage aan kan leveren om samen met directeuren en manager op ontdekkingsreis te gaan en een routekaart uit te stippelen voor de komende periode om meer lucht te krijgen en de ‘basis weer op orde te krijgen’. We hebben mooie oplossingen kunnen bedenken voor deze vraagstukken, om zo een bijdrage te leveren aan een ‘continouos improvement aanpak’ met volop aandacht voor de mensen en de cultuur.

Heeft u ook een organisatie vraagstuk? Onder het genot van een kopje koffie praten we graag verder wat wij voor elkaar kunnen betekenen.