Visie- en strategieontwikkeling

Met een goede langetermijnvisie en innovaties kun je als mkb-ondernemer het verschil maken. Heb je niet helemaal helder voor ogen waar je met je organisatie naartoe wilt groeien of hoe je handen en voeten moet geven aan een innovatie? Wij helpen individuen en teams met het opstellen van een duidelijk bestemmingsplan en bijbehorende routekaarten. Uitgangspunt daarbij is een gedegen omgevingsanalyse.

Zo bieden wij bijvoorbeeld ondersteuning bij de invoering van digitale innovaties. Digitalisering is een belangrijke voorwaarde voor een succesvolle bedrijfsvoering. Denk aan ingebruikname van een slim CRM-systeem. Het implementeren van de software is vaak vrij makkelijk, maar dat geldt niet voor de integratie met andere administratieve processen en de herinrichting van werkprocessen. De neuzen dezelfde kant op krijgen en geoliede processen realiseren vergt tijd en inspanning. Wij adviseren graag.

Competentie- en teamontwikkeling

Goede medewerkers zijn goud waard voor je organisatie. Maar hoe bereik je ze en bind je ze aan je organisatie? Wij helpen je met het uitdenken van beleid, het verder ontwikkelen van competenties van medewerkers en het vergroten van het probleemoplossend vermogen van medewerkers en teams. Eerst brengen we de huidige situatie in kaart en halen we belemmerende factoren boven water. Op basis van resultaatgebieden, functies en rollen stellen we samen de ontwikkelbehoefte vast en gaan we aan de slag met leerplannen.

Samen met partners bieden we verschillende leertrajecten. Bijvoorbeeld trainingen in commerciële vaardigheden: hoe bedrijf je de topsport van het commerciële proces en een winning team? Of coaching als je met je bedrijf in de fase komt van scale-up: hoe gaan andere bedrijven om met snelle groei? Tijdens de programma’s is volop ruimte voor je eigen inbreng en vragen.

Individuele coaching

Als bestuurder of manager loop je regelmatig tegen lastige vraagstukken en keuzes aan die veel impact hebben op het reilen en zeilen van je bedrijf. Zoek je een ervaren en gedreven sparringpartner om over verschillende zakelijke en/of persoonlijke uitdagingen te sparren, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Op basis van een intake gaan we aan de slag met leer- en ontwikkelvragen. Een intensief en uitdagend traject voor verfrissende nieuwe inzichten en vertrouwen in de toekomst.

Denk je aan verkoop van je bedrijf of het doorgeven van het stokje aan een familielid? Ook dan komen er veel vragen op je af, waar wij bij kunnen begeleiden. Het goed plannen van de bedrijfsopvolging of -overname is essentieel. Het is belangrijk dat je tijdig gaat nadenken over de verkoop of overdracht. Bij overdracht in de familie is bijvoorbeeld het belang van de familie niet altijd het belang van het bedrijf, wat voor wrijving kan zorgen. Het komt dan aan op goede communicatie. Coaching kan helpen hierin de juiste weg te vinden.