Lerend Nederland start in het najaar weer met een Regionale MKB-LAB om samen met ondernemers te werken aan innovatie en vernieuwing. Wij geloven in de kracht van kennisgroei door delen, doen wat ieder voor zich niet kan, deze gedachte over kennisproductiviteit is ooit hiervoor in het leven geroepen en is in diverse sectoren en regio’s verder vorm gegeven.

Vanuit het Ministerie van Economische Zaken en diverse provincies is er veel aandacht om ondernemerschap, innovatie en vernieuwing in het MKB te stimuleren, gezien kleinere organisatie vaak niet de tijd en middelen hiervoor hebben, gezien er toch ‘dagelijks brood op de plank moet komen’, toch zal je het als ondernemer zelf moeten doen en hier tijd en ruimte voor vrij moeten maken wil je in de VUCA-wereld blijven meespelen.

Er zijn jaarlijks de nodige start-ups, echter ruim 50% bestaat na drie jaar niet meer. Het blijkt daarnaast moeilijk te zijn om te up-scalen en door te groeien naar een stabiele innovatieve duurzame organisatie. Deze ontdekkingsreis gaat niet over rozen en met vallen en opstaan groei je op het ontwikkelpad.

Lerend Nederland heeft een unieke aanpak ontwikkeld (met een link naar de natuurwetenschappen), die wij in een LAB verder hebben vorm gegeven. Fouten mogen maken, leren van elkaar, durven en mogen experimenteren, kwetsbaar opstellen en een combinatie van theorie en praktijk maakt het tot een inspirerend en leerzaam programma, dat haar vruchten afwerpt.

Tijdens verschillende bijeenkomsten staan wij stil bij strategie, de mensen, de middelen en bij executiekracht om het succes en het verschil te maken.

Bent u klaar voor de volgende stap? Kijk dan eens kritisch naar de onderstaande aspecten en geef u zelf eens een score voor de relevantie van dit aspect voor uw organisatie?

  1. Strategie/Bedrijfs-/Verdienmodel
  2. Maatschappelijke oriëntatie
  3. Klant-oriëntatie
  4. Ambitie, Lef en Durf
  5. Door ontwikkelen, blijven documenteren
  6. Leren van feiten en opgedane inzichten
  7. De beste mensen/teams
  8. Ambiance en (leer)cultuur
  9. Sterke netwerken
  10. Focus en commitment

Bent u nieuwsgierig geworden? Schrijf u dan snel in voor het MKB-Lab of sluit u aan bij een van de andere programma’s van Lerend Nederland.