Hoe blijf je als ondernemer, directeur, bestuurder, manager of medewerker relevant, nu en in de toekomst? Hoe blijf je als werkgever en werknemer aantrekkelijk en vergroot je je marktwaarde? Wat is jouw persoonlijke houdbaarheidsdatum?

Veel regio’s hebben een eigen Human Capital Agenda om de arbeidsmarkt in de regio levend, uitdagend te houden voor huidige en toekomstige medewerkers. Het menselijk kapitaal, Leven Lang Ontwikkelen, Diversiteit en Inclusie, Duurzame inzetbaarheid, Medewerkers in hun kracht zetten, allemaal actuele onderwerpen in een krappe arbeidsmarkt. Hoe bereik je, bindt je, blijf je mensen boeien en behoud je medewerkers aan een organisatie? Door ze vrijheid en ruimte te geven voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Hoe geef je medewerkers het vertrouwen zodat zelfsturing en autonomie wordt opgepakt. Inmiddels is er veel bekend over integraal leren-leren en het ontwikkelen van een lerende organisatie (cultuur). Tijdens deze masterclass leert u praktische universele handvatten die u helpen bij een oplossing te vinden bij complexe vraagstukken.

Inleiding

De druk op medewerkers om zich bij te scholen om daarmee de duurzame inzetbaarheid te vergroten neemt toe. De krapte op de arbeidsmarkt, stelt eisen aan medewerkers in het kader van een leven lang ontwikkelen. Hoe blijf je voor waarde voor de organisatie, hoe productief ben jij en haal jij zelf voldoende werkplezier en werkgeluk uit je leven? In deze masterclass gaan wij op zoek naar jouw talenten en kwaliteiten, hoe jij deze maximaal kunt inzetten en hoe jij ze continue kan bijschaven en verbeteren, door gespreksvoering en het mechanisme van integraal leren-leren je eigen te maken.

Haal je het beste bij jezelf en bij anderen naar boven en kom jij in je kracht te staan?

Voor wie

Deze masterclass is bedoeld voor iedereen die in zichzelf wil investeren en een bijdrage wil leveren aan de ontwikkeling van mensen in zijn/haar omgeving. Voor directeuren, managers, ondernemers, innovatiemanagers en bestuurders die bezig zijn met organisatieontwikkeling en het ontplooien van eigen medewerkers en open staan om een ontdekkingsreis te willen starten en in zichzelf willen investeren en willen verdiepen in de diepere lagen van onszelf.

Programma

Tijdens de masterclass staat de metafoor van ‘eigen tuin en u bent de tuinman in uw eigen tuin centraal’. Wij werken in verschillende rondes aan het verkennen en uitwerken van het thema, onderwerp, ‘het benutten van talenten’.

Tijdens de bijeenkomst leren wij elkaar beter kennen en na het een ophalen van de leer- en ontwikkelvragen staan wij stil bij het ‘delen van kennis’, spreken wij een gezamenlijke taal. Doen wij inspiratie op aan de hand van ‘best practices  en lessons learned’, zogenaamde levenslessen uit onze zakelijke- en privéleven.  Wij gaan vervolgens zelf aan de slag met de opgedane inzichten om deze toe te passen op de eigen situatie en onze persoonlijke ambitie.

Ter voorbereiding op de masterclass vragen wij u enige voorbereidingsopdrachten te maken gericht op uw eigen zakelijke- en privéleven. U doet zelfonderzoek en doet 360graden feedback in uw omgeving. U verzamelt sleutelscenes in uw persoonlijke- en zakelijke leven. Deze inzichten neemt u mee naar de bijeenkomst.

Het programma is praktisch van aard en u gaat naar huis met handvatten die u direct kunt toepassen die bijdraagt aan uw persoonlijke ontwikkeling en groei.

Inhoud

Tijdens de masterclass komende de volgende onderwerpen aan bod:

 • Het why – what en how van werk
 • Van Inzicht, doorzicht, uitzicht naar overzicht
 • Race naar de bodem, het Omega-punt
 • Input – Proces – Output denken in sociale systemen
 • Human Capital in organisaties (Werker – Werken – Werk)
 • Natuurlijk ondernemen (talentenmodel)
 • Het ontwikkelen van talenten (capability-model)
 • Integraal leren-leren (hoe leren wij?)
 • 1ste, 2de, 3de en 4de orde leren (loops of intelligence)
 • Thinking Backwards – Looking Forward
 • Werkplezier & Werkgeluk, Curiousity
 • Van stress naar Flow
 • Persoonlijk leiderschap, unbox your brain
 • Beschrijven van werk-, ambitie- en leerrollen
 • Uw eigen persoonlijk ontwikkel en actieplan

Resultaat

U gaat naar huis met meer zelfinzicht en zelfkennis en met een concreet actieplan voor uw eigen persoonlijke ontwikkeling. U leert de opgedane technieken en achtergronden toe te passen in uw eigen werkomgeving en plukt de vruchten van kwalitatieve gespreksvoering en het ontwikkelen van talenten in uw omgeving.

Door wie

Het programma zal worden verzorgd door: Onno-Hans Noteboom, initiatiefnemers van Lerend Nederland, samen met Clootwijck Business Centre te Almkerk.

Uw investering

Uw bijdrage aan deze masterclass bedraagt 345 euro per persoon exclusief 21% BTW. Dit bedrag is inclusief koffie, thee, frisdrank. U krijgt achteraf de uitwerking en resultaten van de bijeenkomst toegestuurd. Elke tweede collega van dezelfde organisatie ontvangt 30% korting. U kunt zich tot maximaal 5 werkdagen voor het event ‘gratis’ afmelden, of anders een collega ter vervanging sturen.

Twee weken voor aanvang van de masterclass zullen wij u op de hoogte stellen, bij voldoende deelname, van het doorgaan van de masterclass en ontvangt u de laatste informatie en voorbereidingsopdrachten (inbreng eigen casuïstiek) voor de bijeenkomst.

Wij kennen geen toelatingseisen en/of vooropleiding voor een masterclass. Belangrijk is dat u enige ervaring heeft opgedaan, affiniteit heeft met of interesse in het thema, onderwerp. Wij zien graag diversiteit in de groepssamenstelling, voor een interactieve inspirerende en leerzame bijeenkomst. Waar humor, plezier, leren, pedagogisch-didactisch handelen centraal staan.

Er is ruimte voor een beperkt aantal deelnemers, dus schrijf u snel in. Heeft u vragen over deze masterclass neem contact op via het contactformulier.

Sponsors

Het programma is ontwikkeld op basis van jarenlange wetenschappelijk onderzoek en praktijk ervaring uit de psychologie en succesvol toegepast bij complexe opgaven in de industrie en in andere branches en sectoren, samen met Business Centre Clootwijck, te Almkerk.

Opmerkingen

De masterclass ‘Benutten van talenten’ is een eerste stap om als organisatie, keten en/of regio bezig te gaan met een transformatie. De komende decennia zal steeds meer de focus komen te liggen op ‘kwaliteit van kennisarbeid’ dat vraagt van organisaties nieuwe rollen die bijdragen aan het vergroten van kennisproductiviteit. Zo leiden wij bijvoorbeeld ‘innovatieregisseurs’ op, in een groep van 9 deelnemers, werken wij gedurende 3-5 maanden in een intensief programma aan de ontwikkeling van innovatie en vernieuwing binnen de eigen organisatie, in de regio of in een ketensamenwerking.

Elke masterclass kan los gevolgd worden en is ook als in-company (maatwerk) voor uw eigen organisatie beschikbaar. Wilt u verder praten? Neem contact op via de site, wij helpen u graag verder.

Inschrijven?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.