Veel organisaties nemen niet de tijd om eens goed met elkaar aan de slag te gaan om te werken aan de business strategie voor de toekomst. Veel teams zijn vastgelopen om dat ze gevangen zitten in de waan van de dag en geen tijd nemen om uit hun werk te stappen. Veel nieuwe medewerkers worden gelijk in het diepe gegooid, zonder enige houvast (onboarding) vanuit de organisatie.

Hoe blijf je als organisatie, als team of als persoon relevant?

Inleiding

Tijdens deze driedaagse, willen we even uit de ‘waan’ van de dag stappen en evalueren en reflecteren op specifieke casuïstiek (praktijkervaringen), van waaruit wij nieuwe ideeën, plannen en concepten gaan ontwikkelen en uitwerken in verschillende scenario’s.

Of het nu een management-/directieteam, een projectteam, nieuwe medewerkers of individuele deelnemers zijn maakt niet uit. Doordat we op verschillende niveaus en vanuit verschillende perspectieven het vraagstuk benaderen, haalt iedereen er voldoende uit om concrete vervolg stappen te kunnen maken en in beweging te komen.

Voor wie?

De ‘bootcamp’ kent verschillende doelgroepen waarop het definitieve programma kan worden afgestemd. Bijvoorbeeld voor Directie en Management teams om eens goed de strategie, koers en richting te doorleven en de eerste plannen vorm te geven. Of Project- en Programmateams die gezamenlijk werken aan een complex programma, om invulling te geven aan ‘de job to be done’. Of een inspirerende introductieprogramma (onboarding) voor ‘nieuwe’ medewerkers op kader niveau, waarin kennis wordt gemaakt met de ‘way of work’ binnen de organisatie. Een dergelijk programma is ook te organiseren voor individuen die aan zichzelf willen werken en bepaalde skills zich eigen willen maken en daarmee sterker staan in hun rol.

Geïnteresseerd in een dergelijk programma voor een specifieke situatie of doelgroep? Neem dan contact met ons op.

Programma

Wij ontvangen je op maandagochtend 10.30uur op locatie en eindigen op woensdag 16.00uur. In verschillende werksessies, variërend van 60-180min, gaan wij aan de slag aan ‘de (centrale) opgave’.

We schakelen continue tussen wat het betekend voor de omgeving, de organisatie, het team en/of het individu. Wij schakelen continue tussen theorie en praktijk, tussen denken en handelen, tussen leren en ontwikkelen, tussen collectief- en transformatief leren.

Dit doen wij vanuit de grondprincipes en waarden van Lerend Nederland en Filosofische- en Wetenschappelijke inzichten. We gaan terug naar de kern, de basis om van daaruit weer te groeien en te bloeien om gezamenlijk mooie resultaten te oogsten. Tijdens deze driedaagse zijn de bijvangsten enorm en de deelnemers stimuleren elkaar om uit de eigen comfortzone te komen. Daarnaast is het programma praktijkgericht en zijn opgedane inzichten direct in de praktijk toepasbaar. Voorafgaand aan het programma wordt een (schriftelijke) intake gedaan, op basis van de leervragen en ontwikkeldoelen wordt het definitieve programma samengesteld.

Lerend Nederland heeft drie prachtige locaties gevonden om een dergelijk programma tot een succes te maken, in je ‘eigen’ hotel tot bezinning komen en om na drie dagen goed gecoacht en geïnspireerd weer op aarde te komen

Naast intensieve werksessies is er ook volop mogelijkheden om ‘bijzondere’ activiteiten te ervaren, zodat de ‘Broedplaats’ een onvergetelijke experience is en een start van een nieuw begin. Afhankelijk van de locatie is het mogelijk om: te genieten van de natuur, jacht- en wildeducatie, koken, vogelen, wadlopen of actief bezig te zijn en de oerelementen van de natuur aan de lijve te ervaren.
Lerend Nederland, de steun voor een nieuw begin.

Inhoud

Tijdens de driedaagse komende de volgende vragen aan bod (afhankelijk van de doelgroep):

 • Afstemmen op je eigen frequentie, mensen maken ritmes en resoneren op elkaar?
 • De Grondtonen van leren, Lineaire en Circulaire tijd
 • Samenwerken is Interactie en Besluitvorming
 • Anders wil niet zeggen het hebben van dezelfde gedachte
 • Omgaan me ‘complexe vraagstukken’ op basis van het Cynifyn-model
 • Van Planvorming naar Concept(Product)ontwikkeling
 • Van Business Case Light tot Plan van Aanpak
 • Ontwikkelen van Leiderschapsvaardigheden
 • Ontwikkelen van (Sociale) Communicatievaardigheden
 • Ontwikkelen van Teamvaardigheden
 • Ontwikkelen van Persoonlijke Vaardigheden
 • Omgaan met weerstand, conflicten en onderhandelen
 • Maken van (vervolg) afspraken

Op basis van de intake, leer- en ontwikkelvragen en de opgave vanuit de opdrachtgever zal het programma op maat gemaakt worden. Zie hiervoor ook het overzicht aan mogelijkheden uit het programma ‘leven lang ontwikkelen’.

Resultaat (afhankelijk van de doelgroep):

U gaat naar huis met concrete actie- en verbeterplannen gebaseerd op een gefundeerd businessplan, uitgewerkte businesscase, een concreet plan van aanpak, een persoonlijk ontwikkel actie plan, of een helder en transparant transitieplan. U heeft tijdens deze driedaagse voldoende kennis, vaardigheden en ervaring opgedaan, om bij terugkomst direct uit de startblokken te gaan.

Voorafgaand aan het programma wordt een (schriftelijke) intake gedaan, op basis van de leervragen en ontwikkeldoelen wordt het definitieve programma samengesteld.

Door wie

Het programma wordt verzorgd door Onno-Hans Noteboom, initiatiefnemer van Lerend Nederland. Daar waar de kennis, expertise en vaardigheden niet aanwezig is, zal gebruik gemaakt worden van de expertise in het Lerend Nederland netwerk.

Uw investering

Afhankelijk van het definitieve programma, de opgave, en de groepsgrootte dient u rekening te houden met prijs vanaf 1.495 euro per persoon, exclusief BTW. Voor een groep van 10-12 personen dient u rekening te houden met een budget van 17.250-22.250 euro, exclusief BTW.

Schrijf jij je snel in voor deze spectaculaire en enerverende, onvergetelijke ‘bootcamp’!

Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen, wilt u de mogelijkheden verkennen voor uw eigen specifieke context? Neem dan contact met ons op.

Sponsors

Het programma is ontwikkeld samen met de partners van Lerend Nederland.

Opmerkingen

Dit ontwikkelprogramma is prima in te zetten als ‘kick-off’ van een langdurig programma en samenwerking met Lerend Nederland. Het programma kan dienen als een vertrek punt van een ‘ontdekkingsreis’. Naast onderzoek en advies kunt u denken aan coaching, intervisie en mentoring, een leven lang ontwikkelen binnen uw gehele organisatie. Wij bespreken graag de mogelijkheden.

Inschrijven?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.